piątek, 14 października 2016

Czekoladowy krem z płatków jaglanych

Fakt, faktem - krem mdli od słodkości, ale jest doskonałym sposobem na zdrowe co nieco. Dla moich osobistych kubków smakowych jest kapkę za słodki(co nie znaczy, że nie wciągam go ze smakiem). Dla miłośników słodyczy jest wręcz idealny!
Przepis poniżej na dwie wysoce sycące porcję.


Potrzebujemy:
-szklanka mleka sojowego
-3/5 szklanki płatków jaglanych
-łyżka kakao
-łyżka miodu
-1 banan
-łyżka jogurtu naturalnego
-dodatki wedle uznania(u mnie wiórki kokosowe i frużelina malinowa)

Jak wykonujemy?
W rondelku zagotowujemy mleko sojowe i dodajemy płatki jaglane. Gotując na wolnym ogniu dodajemy ciągle mieszając miód oraz kakao. Po połączeniu się składników dodając do rondelka banana i jogurt naturalny wszystko miksujemy na gładką masę(jeśli krem wyszedł za gęsty można dodać troszkę więcej mleka). 
Masę przekładamy do miseczek i przykrywamy chmurką z ulubionych dodatków. Najlepiej smakuje jeszcze na gorąco! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz